Antena 3 CNN Externe Ce a vorbit şeful Pentagonului cu ministrul rus al Apărării. Cei doi nu au mai discutat din luna mai

Ce a vorbit şeful Pentagonului cu ministrul rus al Apărării. Cei doi nu au mai discutat din luna mai

Avem informații de ultimă oră despre ce a vorbit șeful Pentagonului cu ministrul rus al Apărării, în contextul escaladării violenţelor din Ucraina în ultimele zile. 

Ce a vorbit şeful Pentagonului cu ministrul rus al Apărării. Cei doi nu au mai discutat din luna mai
Sursa foto: Hepta, Profimedia
de Alina Anghel    |    22 Oct 2022   •   14:37

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și omologul său rus, Serghei Șoigu, au purtat o conversație telefonică. A fost, de altfel, prima dintre cei doi din luna mai până acum.

Informația a fost, de altfel, confirmată de ambele părți, care au recunoscut că subiectul conversației a fost chiar situația din Ucraina. Pentagonul a informat foarte pe scurt că Lloyd Austin a vorbit despre importanța menținerii liniilor de comunicare cu Moscova. În afară de a spune acest lucru, nu au oferit informații punctuale despre acest lucru.

Mai multe a spus însă secretarul american de stat, Antony Blinken, potrivit căruia Statele Unite sunt determinate să mențină contactele cu Rusia, dar că practic, în acest moment, orice diplomație mai amplă depinde de președintele Vladimir Putin.

Mingea este în terenul lui. Dacă dorește să oprească agresiunea, știe ce ce are de făcut.

Pe de altă parte, în această dimineață au fost declanșate atacuri masive în Ucraina după această convorbire extrem de interesantă și importantă, care din păcate nu a dus la vreo schimbare pe frontul operaţiunilor.

×
Subiecte în articol: şeful Pentagonului
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close