Antena 3 CNN Externe Ce au găsit arheologii când au coborât în acest MORMÂNT: "Desenele sunt uluitoare"

Ce au găsit arheologii când au coborât în acest MORMÂNT: "Desenele sunt uluitoare"

Ce au găsit arheologii când au coborât în acest MORMÂNT: "Desenele sunt uluitoare"
de O.P.    |    05 Mar 2015   •   12:54

Un mormânt străvechi care aparţine lui Amenhotep, păzitorul templului dedicat zeului egiptean Amun, a fost descoperit în partea sudică a complexului Luxor, a anunţat marţi Ministerul Antichităţilor din Egipt, citat de Reuters.

Potrivit autorităţilor locale, acel mormânt datează cel mai probabil din timpul celei de-a XVIII-a dinastii egiptene (1543 - 1292 î.e.n.).

Fotografiile prezentate de ministerul egiptean arată un mormânt pictat în nuanţe puternice de galben şi maro şi decorat cu numeroase hieroglife.

"Mormântul conţine numeroase scene uluitoare, realizate în culori intense, cu vopsea şi ghips", a declarat Mamdouh Eldamaty, ministrul egiptean pentru Antichităţi.



"Multe dintre scene îi prezintă pe posesorul mormântului şi pe soţia lui, în faţa unei mese îmbelşugate, dar şi reprezentări ale unei zeiţe care hrăneşte un copil regal, alături de scene din viaţa de zi cu zi", a adăugat oficialul egiptean.

Mormântul a fost descoperit de o echipă de arheologi americani şi egipteni în complexul Luxor, aflat la 700 de kilometri de Cairo.

×
Subiecte în articol: mormant Egipt arheologi
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close