Antena 3 CNN Externe Ce au în comun Viktor Ianukuvici şi Elena CEAUŞESCU. Asemănările sunt izbitoare

Ce au în comun Viktor Ianukuvici şi Elena CEAUŞESCU. Asemănările sunt izbitoare

Ce au în comun Viktor Ianukuvici şi Elena CEAUŞESCU. Asemănările sunt izbitoare
de O.P.    |    25 Feb 2014   •   06:36

Titlurile academice şi onorifice pe care le avea Victor Ianukovici amintesc de un alt personaj celebru de la noi din ţară. Ca şi el, Elena Ceauşescu a vânat şi obţinut de-a lungul timpului diplome şi titluri pe bandă rulantă.

Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie cu teza de doctorat  intitulată „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului". Lucrare redactată de alţi savanţi  şi susţinută in condiţii dubioase in 1967.... 

În 1999, ca viceguvernator al regiunii Doneţk, Ianukovici a primit titlul de lector docent la facultatea de Automobile şi Transport din cadrul Academiei de Administraţie din Doneţk. Asta deşi nu avea nici măcar un masterat în domeniu. Ulterior a devenit şi licenţiat în Economie şi Management la aceeaşi Academie, chiar dacă această facultate nu există.

Elenei Ceauşescu i se conferise şi titlul de Doctor Honoris Causa de mai multe universităţi din intreaga lume. Printre ele Universitatea din Buenos Aires, cea din Sud-Bahia Blanca, Argentina şi Universitatea  Feminine din Manila, Filipine.

În anul 2000, Ianukovici a fost numit Doctor Habilitatus în Ştiinţă. Pentru acest titlu, Ianukovici ar fi trebuit să publice cel puţin 10 lucrări de specialitate, să coordoneze doctoratele a cinci studenţi şi să fie implicat în viaţa academică, dar nu îndeplinea niciunul dintre aceste criterii.

Chiar dacă nu a practicat nicio zi meseria de dascăl, Elana Ceauşscu apare ca Profesor onorific al Universităţii Naţionale de Inginerie din Lima, Peru, Profesor universitar extraordinar al Universităţii Naţionale Autonome din Mexic sau Professor Honoris Causa al Institutului Politehnic al Londrei Centrale.

Şi Vickor Ianukovici este profesor în economie şi profesor la Academia Internaţională de Ştiinţă, Educaţie, Industrie şi Artă din California. Pentru titlul de profesor Ianukovici ar fi trebuit să predea minimum 10 ani, lucru care nu s-a întâmplat.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina viktor ianukovici
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close