Antena 3 CNN Externe Ce măsuri ia NATO pentru apărarea României şi a celorlalte state membre, în contextul crizei din Ucraina

Ce măsuri ia NATO pentru apărarea României şi a celorlalte state membre, în contextul crizei din Ucraina

Ce măsuri ia NATO pentru apărarea României şi a celorlalte state membre, în contextul crizei din Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2014   •   18:08

NATO trebuie să ia măsuri suplimentare pentru apărarea statelor membre, în contextul tensiunilor din Ucraina, a anunţat secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, citat de AFP.

Pentru reasigurarea membrilor NATO din Europa de Est, care se tem de o contagiune a crizei cu Rusia, alianţa a consolidat poliţia aeriană deasupra statelor baltice, a mobilizat avioane Awacs în Polonia şi România şi a supervizat întărirea prezenţei navale în Marea Neagră, a precizat Rasmussen în faţa jurnaliştilor la Sofia.

"Dar cred că trebuie să luăm măsuri suplimentare şi vom discuta acest lucru, pe baza recomandărilor autorităţilor noastre militare, în următoarele zile şi următoarele săptămâni", a mai spus oficialul NATO.

"Aceste reflecţii ar putea include o actualizare a planurilor noastre de apărare, exerciţii consolidate, precum şi mobilizări adecvate", a adăugat Rasmussen.

"Nu discutăm despre o opţiune militară, dar NATO se consacră apărării şi protecţiei aliaţilor noştri şi vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că această apărare colectivă este eficientă", a mai precizat secretarul general.

"NATO ia măsuri legitime pentru a face faţă instabilităţii create de acţiunile nelegitime ale Rusiei", a adăugat Rasmussen.

Imaginile publicate de NATO care demonstrează că Rusia a mobilizat "efective masive" la frontiera cu Ucraina 

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close