Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu cel mai mare MISTER AVIATIC al secolului. "Autorităţile au făcut asta"

Ce se întâmplă cu cel mai mare MISTER AVIATIC al secolului. "Autorităţile au făcut asta"

Ce se întâmplă cu cel mai mare MISTER AVIATIC al secolului. "Autorităţile au făcut asta"
de O.P.    |    09 Mar 2015   •   06:58

Mii de oameni au luat parte la ceremoniile de comemorare a celor 239 de oameni dispăruţi odată cu aeronava Malaesian Airlines. La Kuala Lumpur, oameni de diverse cetăţenii ori religii s-au unit pentru a trece mai uşor peste pierderea suferită.  La Beijing însă, autorităţile i-au împiedicat pe membrii familiei celor dispăruţi să se roage.

Rudele celor dispăruţi în cursa MH370 au încercat să îşi plângă morţii la un templu budist faimos din Beijing. Agenţii de securitate i-au împiedicat să intre în templu.

DAVID MCKENZIE, corespondent CNN: "Aici sunt mai mulţi poliţişti decât rude, în acest moment. Câţiva spun că sunt intimidaţi. În mod normal, aş putea să trec prin această zonă. Scuzaţi-mă! Trebuie să îi împing. În mod normal, aş putea să trec prin această zonă. Pe aici se află câţiva membri ai familiei, poate zece şi nu mă lasă să trec".

Ofiţerii spun că doar au urmat regulile templului, însă fără a da o explicaţie clară. Pe de altă parte, rudele se plâng că au fost hărţuite de autorităţile din ţara lor, care încearcă să muşamalizeze cel mai mare mister aviatic al acestui secol. În Kuala Lumpur, însă, comemorările s-au desfăşurat în linişte.

La un an de la dispariţia aeronavei, rudele încă mai nutresc speranţa că cei dragi vor fi găsiţi în viaţă.

Pe 8 martie, cursa MH370 a companiei aeriene malaeziene a dispărut fără urmă, la scurt timp de la decolarea din Kuala Lumpur. 239 de oameni erau la bord, în majoritate chinezi. Până acum, au fost efectuate căutări în Oceanul Indian, în zonele unde s-ar fi putut putut prăbuşi aeronava, însă fără succes.

×
Subiecte în articol: accident aviatic MH370
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close