Cea mai puternică ninsoare din ultimul deceniu. Atena este paralizată

11 Ian 2017   •   10:27
Cea mai puternică ninsoare din ultimul deceniu. Atena este paralizată

Atena s-a trezit marţi sub un strat gros de nea - un spectacol neobişnuit pentru locuitorii oraşului care nu au mai văzut atâta zăpadă din 2008 - fapt ce a provocat probleme de trafic chiar şi în centrul capitalei, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Ninsoarea şi îngheţul au blocat mai multe drumuri la periferie şi pe dealul Lykabettus, iar traseele mai multor linii de autobuze au fost modificate.

Primăria Atenei a decis să prelungească până vineri programul nocturn al sălilor municipale unde pot fi găzduite cele aproximativ de 20.000 de persoane fără adăpost.

În nordul Greciei şi în mai multe districte din centrul ţării temperaturile au scăzut la minus 10 grade.

Zeci de drumuri şi autostrăzi au fost blocate de zăpadă în zonele de munte, inclusiv în Creta, unul din punctele europene cele mai apropiate de Africa.

În nordul Mării Egee vânturile puternice au dus la suspendarea traficului feriboturilor. Şi în insulele Kefalonia şi Zakynthos, din Marea Ionică, au căzut ninsori abundente.

Condiţiile meteo vitrege au determinat întoarcerea la Atena a avionului ministrului grec pentru migraţie, Yanis Muzalas, care urma să ajungă în insula Lesbos, deoarece aeronava nu a putut ateriza pe aeroportul din Mitilene.
      
Prognoza meteo arată însă că începând de miercuri condiţiile meteo se vor ameliora.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close