Antena 3 CNN Externe Cea mai tare pârtie din Univers. Luna lui Saturn, noua destinaţie turistică pentru iubitorii de schi

Cea mai tare pârtie din Univers. Luna lui Saturn, noua destinaţie turistică pentru iubitorii de schi

Cea mai tare pârtie din Univers. Luna lui Saturn, noua destinaţie turistică pentru iubitorii de schi
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    10 Oct 2011   •   13:36

Dacă visaţi ca în această iarnă să experimentaţi sportul extrem în adevăratul sens al cuvântului, atunci trebuie să faceţi rost de rachetă. Pentru că cea mai tare pârtie din Univers se află la "doar" câteva sute de milioane de kilometri depărtare de planeta noastră.

Potrivit cercetătorului Paul Schenk de la Insitutul Planetar din Houston, Texas, una din lunile planetei Saturn deţine cea mai tare pârtie din întregul Univers.

Enceladus este acoperită de o pudră foarte fină, asemănătoare cu zăpada pe care o întâlnim pe Terra, însă pentru practicarea sporturilor de iarnă este ideală.

"Acele particule sunt atât de mici, încât abia pot fi zărite. Au mai puţin de un milimetru mărime, fiind chiar mai fine decât talcul. Pentru schiorii noştri este cel mai frumos vis. Putem spune cu siguranţă că cea mai bună pârtie de schi din Univers se află pe Enceladus", a declarat Paul Schenk. citat de Daily Mail.
 




×
Subiecte în articol: Saturn
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close