Antena 3 CNN Externe Cel mai recent raport al ONU privind conflictul din Ucraina. Documentul zugrăveşte o imagine de "devastare nemiloasă a vieţii civililor"

Cel mai recent raport al ONU privind conflictul din Ucraina. Documentul zugrăveşte o imagine de "devastare nemiloasă a vieţii civililor"

Cel mai recent raport al ONU privind conflictul din Ucraina. Documentul zugrăveşte o imagine de "devastare nemiloasă a vieţii civililor"
Sursa foto: Foto: CNN
02 Mar 2015   •   16:03

Un raport ONU arată că peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat între separatiştii proruşi şi forţele proguvernamentale.

Conform raportului prezentat de CNN, conflictul s-a soldat cu sute de morţi, atât civili cât şi militari în ultimele săptămâni, mai ales în zonele aeroportului Doneţk şi Debalţeve.

Documentul zugrăveşte o imagine de "devastare nemiloasă a vieţii civililor şi infrastructurii", precizează Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra'ad Al Hussein.

"Multe persoane au fost blocate în zone de conflict şi au fost nevoite să caute adăpost în subsoluri, aproape fără apă potabilă, hrană, surse de căldură, electricitate sau medicamente de bază", afirmă Zeid.

În document se mai precizează că ideea potrivit căreia civilii au rămas în zone de conflict de bunăvoie este "greşită". "Oamenii se tem pentru vieţile lor în cazul în care încearcă să plece. Mulţi alţii stau să-şi protejeze copiii, alţi membri ai familiei sau proprietăţile. Iar alţii sunt obligaţi să rămână în pofida voinţei lor sau pur şi simplu nu sunt capabili din punct de vedere fizic să o facă", a mai spus Comisarul ONU pentru Drepturile Omului.

Un bilanţ anterior publicat de ONU includea  5.809 morţi documentate.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close