Antena 3 CNN Externe Cel mai vechi partid din Egipt susţine candidatura fostului şef al armatei la alegerile prezidenţiale

Cel mai vechi partid din Egipt susţine candidatura fostului şef al armatei la alegerile prezidenţiale

Cel mai vechi partid din Egipt susţine candidatura fostului şef al armatei la alegerile prezidenţiale
de M.T.    |    07 Apr 2014   •   17:09

Partidul naţionalist Al-Wafd, cel mai vechi din Egipt, a anunţat că va sprijini candidatura fostului şef al armatei, Abdul Fattah al-Sisi, la alegerile prezidenţiale din luna mai, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Potrivit partidului, al-Sisi este „candidatul ideal” pentru Egipt, ţară care se confruntă cu o intensificare a actelor de terorism în ultimele luni.

În schimb, membrii Al-Wafd îi cer fostului şef al armatei să apere „principiile revoluţionare din 25 ianuarie şi 30 iunie”, referire la protestele din 2011 şi 2013, care i-au înlăturat de la putere pe Hosni Mubarak, respectiv Mohamed Morsi.

De asemenea, partidul mai cere să se ajungă la o democraţie deplină, garantarea pluralităţii politice şi a dreptăţii sociale şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor.

Al-Wafd se alătură astfel altor formaţiuni politice şi mişcări în sprijinul fostului şef al armatei înaintea alegerilor prezidenţiale.

Primul tur al alegerilor va avea loc în zilele de 26 şi 27 mai, iar alături de al-Sisi şi-au anunţat candidatura Hamdin Sabahi şi controversatul avocat şi nou preşedinte al clubului de fotbal Zamalek, Mortada Mansour. 

Cu toate acestea, Abdul Fattah al-Sisi, considerat „omul forte” în Egiptul ultimelor luni, este văzut de toată lumea ca fiind marele favorit să devină preşedinte şi cei care se îndoiesc de victoria sa sunt extrem de puţini.

×
Subiecte în articol: Egipt alegeri prezidentiale
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close