Antena 3 CNN Externe Ceremonie impresionantă la Westminster Abbey. Cei mai importanţi membri ai Casei Regale au participat la eveniment

Ceremonie impresionantă la Westminster Abbey. Cei mai importanţi membri ai Casei Regale au participat la eveniment

Ceremonie impresionantă la Westminster Abbey. Cei mai importanţi membri ai Casei Regale au participat la eveniment
de O.P.    |    10 Mar 2015   •   07:11

Regina Elisabeta a Doua şi cei mai importanţi membri ai familiei regale au asistat la o impresionantă ceremonie prilejuită de Ziua Commonwealth-ului britanic. 

Toate privirile s-au îndreptat, fireşte, spre ducesa de Cambridge care se pregăteşte să aducă pe lume încă un mic prinţ, în luna aprilie.

Ziua Commonwealth-ului, celebrată în istorica Abaţie Westminster, este considerată cea mai importantă ceremonie inter-religioasă din Marea Britanie. În acest an, fotoreporterii au avut serios de lucru încă dinainte de sosirea reginei: ei s-au concentrat asupra ducesei de Cambridge a cărei siluetă arată sarcina sa destul de avansată.

Nu a scăpat nimănui afecţiunea cu care Kate şi William i-au întâmpinat pe tatăl acestuia, prinţul Charles, şi soţia sa, lady Camilla.

A urmat sosirea reginei Elisabeta a Doua, însoţită de prinţul consort Philip, cărora le-au fost prezentaţi demnitarii veniţi din toate ţările din Commonwealth. Ceremonia propriu-zisă a început cu o procesiune condusă de prinţii Charles şi William, alături de soţiile lor.

Drapelele statelor din Commonwealth, dintre care multe o recunosc drept suverană pe regina Marii Britanii, au fost aduse în biserică de reprezentanţii acestora.

La ieşirea din biserică, membrii corului de copii care susţinuse ilustraţia muzicală a ceremoniei au putut schimba câteva cuvinte cu regina.
Suverana britanică a oferit, apoi, şi o recepţie, fără a arăta niciun semn de oboseală în pofida vârstei înaintate. Ziua Commonwealth-ului este sărbătorită în fiecare an, în a doua zi de luni din martie, cu scopul de a încuraja prietenia şi cooperarea între statele membre.




×
Subiecte în articol: casa regala Regina Elisabeta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close