Antena 3 CNN Externe Un cerșetor român, care a impresionat Franța, plânge de bucurie: a primit o casă în dar

Un cerșetor român, care a impresionat Franța, plânge de bucurie: a primit o casă în dar

Jojo este un cerșetor român, stabilit la Nisa. Bărbatul a uimit întreaga țară, iar francezii l-au răsplătit. Acum are o casă și un loc de muncă.

Un cerșetor român, care a impresionat Franța, plânge de bucurie: a primit o casă în dar
Sursa foto: Facebook/ Solidarite 06
de Cerasela Stafie    |    13 Oct 2021   •   13:50

Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut de întreaga Franță ca Jojo, a cucerit pe toată lumea. Până nu demult, era un om al străzii, care își câștiga traiul vânzând reviste și dormea ​​pe scările Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa.

În octombrie anul trecut, furtuna ”Alex” făcea ravagii în Alpes-Maritimes. Mulții oameni au pierdut tot ce aveau, unii chiar și viața. Înduioșat de drama francezilor, cerșetorul român a contactat o asociație, cu intenția de a da o mână de ajutor.

Toate economiile sale ajungeau la 150 de euro, dar nu a ezitat în a le dona celor afectați. Cazul său a fost cunoscut în întreaga țară după ce reprezentanții Solidarite 06 au distribuit povestea pe rețelele de socializare.

Informațiile au fost preluate și de presa din Franța, iar românul a ajuns în inimile tuturor. Autoritățile din Nisa au aflat și ele de cazul lui.

 Pierre-Paul Leonelli, adjunct al orașului Nisa, a transmis pe Twitter că dorește să-l ajute pe român, imediat ce a aflat de isprava acestuia. În scurt timp, acesta a primit un loc de muncă la serviciul de curățenie al orașului.

Ulterior, în acest an, Jojo a primit și o locuință. Solidarite 06 a transmis pe Facebook întreaga poveste a românului, alături de o imagine în care bărbatul este vizibil emoționat. Tocmai ce primise în dar o casă, plângea de bucurie.

„E un om fantastic, să fim mândri că-l avem printre noi”, au spus reprezentanţii Primăriei Nisa, cei care i-au donat locuinţa. 

A adoptat și un câine

Românul nu a uitat nici de prietenii săi. Pe vremea când dormea pe străzi, un câine îi ținea companie. Acum animalul este colegul de apartament al bărbatului. 

Atât reprezentanții Primăriei, cât și cei de la Solidarite 06 sunt impresionați de Jojo. ”Este un om discret. În munca sa, el are un comportament exemplar. Își îndeplinește sarcinile în toate districtele din Nisa cu eficiență”, a precizat Pierre-Paul Leonelli.

”Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă şi un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană din Nisa,” a povestit Tania Jakik de la asociația Solidaritatea 06. Femeia a mai menționat și că românul a rămas aproape de fundația caritabilă și lucrează ca voluntar în timpul liber.
 

 



 

×
Subiecte în articol: cerşetor român Franta nisa
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close