Antena 3 CNN Externe Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă, în Italia. Consiliul de Miniștri a aprobat decretul

Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă, în Italia. Consiliul de Miniștri a aprobat decretul

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat decretul-lege pentru obligativitatea certificatului verde la toate locurile de muncă. Informația a fost publicată de ANSA, care citează surse guvernamentale. Italia devine, astfel, prima țară din Europa cu o astfel de măsură.

Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă, în Italia. Consiliul de Miniștri a aprobat decretul
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Sep 2021   •   20:15

Certificatul verde va deveni obligatoriu la serviciu, cel mai probabil din 15 octombrie, pentru toți angajații din sistemul public sau privat.

Persoanele vindecate de COVID nu vor mai fi nevoite să aștepte 15 zile de la prima doză de vaccin pentru a obține certificatul verde, ci îl vor obține imediat după prima administrare.

Contractul de muncă și implicit salariul se suspendă după 5 zile de acces la muncă fără certificatul verde

Cel mai probabil, farmaciile vor fi obligate să reducă prețurile pentru testele COVID.

Obligativitatea green pass-ului va fi extinsă și pentru cei care lucrează în asociații de voluntari.

Regiunile din Italia au cerut extinderea valabilității testelor de la 48 de zile la 72.

Scopul guvernului italian este acela de a atinge cel puțin pragul de „siguranță” de 80% din populație vaccinată. Prin urmare, premierul Mario Draghi spune despre certificatul verde că funcționează și este o soluție „comodă”.

Astfel, de la jumătatea lunii octombrie italienii vor trebui să se vaccineze, să aibă un test negativ sau să se fi vindecat de COVID ca să intre în birouri publice și private.

În Italia, conform datelor guvernamentale, 13,9 milioane de angajați au deja certificatul verde, iar 4,1 milioane nu. Măsura ar afecta, așadar, un total de aproximativ 18 milioane de oameni.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close