Antena 3 CNN Externe Cherif Ismail, mandatat să formeze un nou guvern în Egipt

Cherif Ismail, mandatat să formeze un nou guvern în Egipt

Cherif Ismail, mandatat să formeze un nou guvern în Egipt
12 Sep 2015   •   16:01

Președintele egiptean Abdel Fatah al-Sissi l-a mandatat sâmbătă pe Chérif Ismail, până acum ministru al petrolului, să formeze noul guvern de la Cairo după demisia lui Ibrahim Mehleb, relevă un comunicat al președinției Egiptului, notează Agerpres.

Chérif Ismail va avea la dispoziție o săptămână pentru a prezenta lista miniștrilor din noul executiv.

Decizia de a-i încredința lui Chérif Ismail misiunea a forma noul guvern a fost anunțată la mai puțin de o oră de la demisia guvernului condus de Ibrahim Mehleb. După acceptarea demisiei lui Mehleb, președintele Al-Sissi i-a cerut acestuia să asigure interimatul până la formarea noului guvern.

Demisia executivului de la Cairo a survenit la doar câteva zile după ce un membru al cabinetului egiptean a fost arestat pentru presupuse fapte de corupție, notează DPA.

Luni, ministrul agriculturii, Salah Helal, și câțiva consilieri au fost arestați într-un caz numit de presa locală drept cel mai mare scandal de corupție descoperit de la preluarea puterii de către președintele Al-Sissi, în urmă cu peste un an de zile. Helal este acuzat că a făcut uz de calitatea sa de demnitar pentru a mușamaliza preluarea unor pământuri aparținând statului de către un om de afaceri.

Totodată, guvernul lui Ibrahim Mehleb, format în martie, a fost criticat de presă în ultimele luni, fiind acuzat de incompetență. În octombrie, în Egipt urmează să aibă loc alegeri legislative.

×
Subiecte în articol: Egipt guvern
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close