Antena 3 CNN Externe China a avertizat companiile aeriene să nu zboare deasupra Taiwanului

China a avertizat companiile aeriene să nu zboare deasupra Taiwanului

China a avertizat companiile aeriene care operează în Asia să evite să zboare în zonele din jurul Taiwanului, unde desfăşoară exerciţii militare, ca răspuns la vizita pe insulă a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

China a avertizat companiile aeriene să nu zboare deasupra Taiwanului
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Daniel Ceng Shou-Yi
de Alin Tarnovschi    |    03 Aug 2022   •   10:31

O notificare oficială a fost trimisă seara trecută, desemnând şase zone din spaţiul aerian drept "zone de pericol", potrivit transportatorilor care au primit mesajul şi lui Jang Chang Seog, un oficial al Ministerului coreean al Transporturilor.

Zborurile vor fi restricţionate între orele 12:00 din 4 august şi 12:00 din 7 august.

Doamna Pelosi a zburat la Taipei marţi târziu, fiind cel mai înalt politician american care a vizitat Taiwanul în ultimii 25 de ani, ceea ce a determinat China să condamne vizita şi să prezinte o serie de răspunsuri economice şi militare.

China consideră insula, o democraţie vibrantă şi un furnizor cheie de semiconductori, ca fiind parte a ţării. Taiwanul rămâne cea mai sensibilă problemă între SUA şi China, cu potenţialul de a declanşa într-o zi un conflict militar.

Nancy Pelosi, discurs în parlamentul din Taiwan: "Una dintre cele mai libere societăţi din lume" | China răspunde cu un exerciţiu militar major

Xiamen Airlines a anunţat ajustări ale mai multor zboruri, invocând "controlul fluxului" în Fujian. Korean Airlines intenţionează să redirecţioneze unele rute către Asia de Sud pentru a evita spaţiul aerian al Taiwanului în perioada exerciţiilor militare ale Chinei, a declarat o purtătoare de cuvânt prin SMS. Piloţii de la Cathay Pacific au fost sfătuiţi să aibă la ei 30 de minute de combustibil suplimentar pentru o eventuală redirecţionare în Taiwan.

Apelurile şi mesajele către autoritatea aviaţiei civile din China nu au fost returnate imediat, notează Mediafax.

Ramurile locale ale administraţiei de siguranţă maritimă din China au emis, de asemenea, mai multe avertismente pentru navele care traversează anumite teritorii, citând exerciţii militare şi practici de tragere, potrivit declaraţiilor guvernului.

Perturbarea de la avioanele de linie a avut loc în contextul în care tensiunile dintre SUA şi China se intensifică, în timp ce companiile se confruntă cu probleme la nivelul lanţului de aprovizionare la nivel mondial, provocate de invazia Rusiei în Ucraina. Nu este clar dacă interdicţia de zbor de trei zile va fi prelungită, ceea ce se adaugă la preocupările legate de creşterea preţurilor la mărfuri şi de riscurile legate de lanţul de aprovizionare.

×
Subiecte în articol: Taiwan China
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close