Antena 3 CNN Externe China trimite Ucrainei un ajutor în valoare de aproape 800.000 de dolari

China trimite Ucrainei un ajutor în valoare de aproape 800.000 de dolari

China a anunțat că trimite un ajutor către Ucraina în urma invaziei pe scară largă efectuată de Rusia - un partener frecvent al regimului Partidului Comunist Chinez.

China trimite Ucrainei un ajutor în valoare de aproape 800.000 de dolari
Sursa foto: Twitter/china_moments
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   17:09

Ajutorul, în valoare de aproximativ 791.400 de dolari, include alimente și alte necesități zilnice și provine de la Crucea Roșie din China, a declarat miercuri ministerul chinez de externe.

„Primul transport a părăsit Beijingul pe 9 martie și va fi livrat Societății de Cruce Roșie Ucraineană” cât mai curând posibil, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, în timpul unui briefing de presă.

Zhao a reiterat poziția Chinei împotriva impunerii de sancțiuni economice Rusiei, așa cum au făcut-o SUA, UE și mulți alții, spunând că măsurile „duc la o situație ce va duce doar la pierderi” și care dăunează economiilor și adâncește diviziunile.

China nu își va întrerupe comerțul normal cu gaze și petrol cu ​​Rusia, a spus Zhao.

În ciuda valului tot mai mare de condamnări internaționale împotriva Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei, Ministerul de Externe al Chinei a declarat la începutul acestei săptămâni că relația sa cu Rusia rămâne „solidă”, folosind limbajul administrației Biden din octombrie anul trecut pentru a afirma solidaritatea SUA cu Taiwan.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina China
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close