Antena 3 CNN Externe China va elimina restricțiile privind numărul de copii, în încercarea de a crește populația țării  

China va elimina restricțiile privind numărul de copii, în încercarea de a crește populația țării  

China va elimina restricțiile privind numărul de copii, în încercarea de a crește populația țării  
22 Mai 2018   •   17:17

China intenționează să renunțe la toate legile care limitează numărul de copii pe care familile îi pot avea într-o mișcare care ar stopa unul dintre cele mai lungi, ambițioase și controversate experimente sociale din lume. Politica unui singur copil a fost introdusă în 1979, iar în 2016 s-a schimbat la doi copii pe familie. Potrivit guvernului chinez legea a împiedicat 400 milioane de nașteri. 

Criticii contestă însă această cifră spunând că rata natalității în China era deja în scădere, la fel ca în alte țări în curs de dezvoltare și că tot ce a făcut politica copilului unic a fost să încurajeze numărul de abuzuri. Noua legea va fi numită „independența fertilității” și va intra în vigoare la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu în 2019. 

Cu legile care limitează numărul de copii din China aflate în vigoare, un sfert din populația Chinei va avea peste 60 de ani în 2030, număr care va pune presiune pe pensii și fondurile de stat. Totuși, experții sunt de părere că eliminarea restricției nu va ajuta, deoarece problema Chinei este că nu există bani pentru a crește mai mult de un copil, maxim doi.  

Oficialii chinezi nu au confirmat această știre, dar surse din guvern au vorbit despre această schimbare, care ar afecta nu numai China, ci și o lume întreagă.  

Sursă: BBC  
  

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close