Antena 3 CNN Externe Cinci persoane rănite în urma unui atentat cu bombă asupra unui autobuz la Cairo

Cinci persoane rănite în urma unui atentat cu bombă asupra unui autobuz la Cairo

Cinci persoane rănite în urma unui atentat cu bombă asupra unui autobuz la Cairo
de M.T.    |    26 Dec 2013   •   13:42

Cinci persoane au fost rănite uşor la Cairo, după ce un atentat cu bombă a vizat un autobuz, au anunţat, joi, responsabili din domeniul securităţii şi din cadrul serviciilor medicale egiptene, informează AFP, citată de Agerpres.

Bomba a fost plasată în apropierea autobuzului, poliţia reuşind să să dezamorseze un al doilea dispozitiv explozibil în acelaşi perimetru.

Potrivit Ministerului de Interne, bomba ar fi fost amplasată într-un spaţiu verde aflat la intersecţia a două bulevarde foarte frecventate din cartierul Nasr City, în nordul capitalei.

Zona în care s-a produs atacul a fost închisă de poliţie, iar echipe dotate cu câini special antrenaţi inspectau împrejurimile autobuzului.

Este primul atentat care are ca ţintă populaţia civilă după destituirea preşedintelui Mohamed Morsi în luna iulie.

Atacul s-a produs la scurt timp după un atentat sinucigaş ce s-a soldat cu 15 morţi, majoritatea poliţişti, în Delta Nilului.

În urma acelui incident, revendicat de o grupare jihadistă şi denunţat de Fraţii Musulmani, noile autorităţi egiptene au declarat frăţia lui Morsi drept o „organizaţie teroristă”.

La începutul lui septembrie, în acelaşi cartier Nasr City, un kamikaze a aruncat în aer o maşină-capcană la trecerea unui convoi al ministrului de Interne, care a scăpat nevătămat din atac.

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba Cairo autobuz Egipt
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close