Antena 3 CNN Externe Cine s-a oferit să meargă în închisoare în locul marinarilor ucraineni capturaţi de Rusia

Cine s-a oferit să meargă în închisoare în locul marinarilor ucraineni capturaţi de Rusia

Cine s-a oferit să meargă în închisoare în locul marinarilor ucraineni capturaţi de Rusia
06 Dec 2018   •   11:58

Şeful Forţelor navale ucrainene, Igor Voroncenko, s-a oferit la schimb cu cei 24 de marinari capturaţi de Rusia şi deţinuţi în prezent într-o închisoare din Moscova, unde se află în arest preventiv în vederea judecării lor pentru o presupusă încălcare a frontierei maritime ruse, afirmând că este gata să facă închisoare în Federaţia Rusă dacă preşedintele Vladimir Putin îi va pune în libertate pe conaţionalii săi, informează joi agenţiile de presă Unian şi dpa.

'Mi se frânge inima văzându-mi soldaţii încarceraţi ilegal în Rusia', a afirmat amiralul Voroncenko într-un interviu apărut în ediţia de joi a publicaţiei germane Bild.

Spre deosebire de preşedintele Petro Poroşenko, comandantul şef al marinei ucrainene nu crede că navele militare ale NATO ar putea ajuta Ucraina în Marea Azov, notează Unian.

'Există acordul din 2003, în conformitate cu care orice navă militară are nevoie atât de permisiunea Ucrainei, cât şi a Rusiei pentru a ajunge în Marea Azov. Astfel, chiar dacă Ucraina ar dori, Rusia nu ar permite', a subliniat Voroncenko, potrivit agenţiei de presă menţionate.

La rândul său, el a lansat un apel către NATO să-şi sporească prezenţa militară în Marea Neagră.

La finalul lunii noiembrie, forţele ruse au capturat navele militare ucrainene, în urma unui incident care a avut loc în zona strâmtorii Kerci, ce desparte Marea Neagră de Marea Azov.

Uniunea Europeană s-a declarat "extrem de preocupată" de "creşterea periculoasă" a tensiunilor între Rusia şi Ucraina în Marea Azov, dar nu ia în calcul noi măsuri pentru a sancţiona operaţiunea militară rusă împotriva navelor ucrainene.

Citește și: Reacția UE în cazul incidentului din Marea Neagră dintre Rusia și Ucraina


 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: inchisoare Rusia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close