Antena 3 CNN Externe Cine s-ar afla în spatele atacului asupra NSA. USA face acuzaţii grave

Cine s-ar afla în spatele atacului asupra NSA. USA face acuzaţii grave

Cine s-ar afla în spatele atacului asupra NSA. USA face acuzaţii grave
18 Aug 2016   •   17:26

Agenția americană de Securitate Națională (NSA), ale cărei operațiuni de spionaj electronic global au fost expuse de Edward Snowden, pare să fi fost ea însăși recent victima unor hackeri, potrivit playtech.ro.

Grupul misterios de hackeri, numit, aparent, „Shadow Brokers”, a publicat online două fișiere, unul liber accesibil și un altul cifrat, care conțin coduri informatice pe care le-a prezentat drept programe destinate spargerii programelor firewall ale unor țări precum China, Rusia sau Iran. Aceștia au mai anunțat că vor publica și alte elemente în schimbul colectării a un milion de bitcoini. Un bitcoin este evaluat la aproximativ 575 de dolari.

Unii experți speculează, însă, că banii sunt un fel de paravan pentru a ascunde adevăratele motive ale hackerilor. De asemenea, mai sunt de părere că Rusia ar putea fi de vină. Aceste programe puteau fi obținute numai prin piratarea serverelor NSA.

Un fost angajat al acestei agenții, care a lucrat în unitatea Tailored Access Operations, însărcinată cu operațiunile de piratare informatică, a estimat că datele publicate sunt autentice. „Sunt cheile regatului, fără nicio urmă de îndoială”, a declarat acesta pentru Washington Post. NSA, în schimb, a refuzat să comenteze toate acestea.

Mai mult, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin atac cibernetic hackeri
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close