Antena 3 CNN Externe Cine susține Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Declarația a fost făcut astăzi

Cine susține Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Declarația a fost făcut astăzi

Cine susține Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Declarația a fost făcut astăzi
Sursa foto: Foto:bulgarianheadhunters.com
08 Ian 2016   •   19:03

Uniunea Europeana ar trebui sa construiasca o linie de protectie de-a lungul frontierelor de nord ale Greciei pentru a opri fluxul de migranti, intrucat acordul semnat cu Turcia nu va pune capat acestui val, a declarat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban.

"Cred ca urmatoarea linie de aparare pe care trebuie sa o ridicam va fi la frontiera de nord a Greciei", a afirmat, intr-un interviu la postul public de radio, Orban, a carui tara a fost primul stat din UE care a construit un gard, la granita de sud, pentru a opri intrarea migrantilor, transmit Reuters si MTI, preluate de Agerpres.

Potrivit sefului guvernului ungar, Bulgaria, unul din vecinii nordici ai Greciei, ar trebui admisa in Spatiul Schengen, iar Macedonia, un alt vecin nordic al Greciei, ar trebui sa primeasca sprijin financiar si alte forme de asistenta pentru a intari linia de protectie in fata migrantilor.

"Nu cred ca acordul cu Turcia va fi suficient prin el insusi", a mai afirmat Viktor Orban, estimand ca in 2016 o problema decisiva va fi aceea daca europenii vor intelege ca nu este suficienta doar incetinirea valului de migratie, necesara fiind stoparea sa cu totul.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close