Antena 3 CNN Externe Cum s-au schimbat talibanii: civili bătuți la sânge, cu furtunul, la aeroportul din Kabul. O femeie și un copil, lăsați inconștienți de "corecția" islamiștilor

Cum s-au schimbat talibanii: civili bătuți la sânge, cu furtunul, la aeroportul din Kabul. O femeie și un copil, lăsați inconștienți de "corecția" islamiștilor

O scenă violentă în care au fost implicați talibani s-a petrecut marți la aeroportul internațional din Kabul, unde accesul este controlat de combatanții grupării islamiste.

Cum s-au schimbat talibanii: civili bătuți la sânge, cu furtunul, la aeroportul din Kabul. O femeie și un copil, lăsați inconștienți de "corecția" islamiștilor
Sursa foto: Twitter @yamphoto
de Adrian Iclozan    |    18 Aug 2021   •   13:51

Los Angeles Times relatează că talibanii au bătut cu paturile armelor, cu bețe, bucăți de furtun și funii cu noduri mai mulți dintre oamenii strânși în apropierea aeroportului, mânați aici de speranța că vor putea pleca din țară, de teroarea perspectivei de a trăi sub rigorile Sharia sau de ambele.

Câteva dintre persoanele care au simțit pe pielea lor cum funcționează aparatul de ordine taliban încercaseră în prealabil să se strecoare în perimetrul aeroportului printr-o gaură în gard.

Alte persoane stăteau, pur și simplu, ghemuite pe asfalt, sub soarele nemilos, și nu le-a rămas altceva de făcut decât să încerce să se protejeze, pe cât posibil, de lovituri.

Pentru că, odată porniți să bată oameni, talibanii au lovit tot ce le-a ieșit în cale.

Bătaie de la talibani: ajunge pentru toată lumea

Indiferent cine au fost cei care au a declanșat furia militanților, bătaia au încasat-o mulți alții dintre civilii de la aeroport.

Fotograful Marcus Yam, care a surprins imaginile incidentului, a fost lovit, la rândul său, cu biciul pe picior de un militant.

Yam încerca să ia un cadru cu un insurgent îndreptând arma spre mulțimea în care se aflau femei și copii.

De altfel, talibanii și-au descărcat în voie armele în aer, terorizând mulțimea.

Cel puțin o duzină de oameni au fost răniți, menționează Los Angeles Times.

O femeie și un copil au fost lăsați în stradă, plini de sânge.

Oamenii i-au tras de acolo și i-au pus într-un taxi Toyota Corolla, care a demarat.

Atenție, imaginile următoare sunt din categoria celor cu impact emoțional!

Talibanii, aflați în ofensivă mediatică dar urmăriți de trecutul sângeros

O altă scenă greu de privit, relatată cinematografic de publicația americană: un bărbat în vârstă, cu haina pătată de sânge, duce un copil inert.

Copilul are ochii deschiși, însă dați peste cap, astfel că nu se vede pupila, ci albul corneei.

O furtună de praf cuprinde zona iar oamenii își mijesc ochii și își acoperă fețele cu eșarfe.

Alături, unde mulțimea s-a mărit, câțiva tineri încearcă un riscant joc de-a șoarecele și pisica cu talibanii, încercând să traverseze în masă drumul spre aeroport. 

Asta îi determină pe militanți să tragă mai multe rafale de automat.

Talibanii afgani se află într-o ofensivă mediatică menită să convingă populația și presa internațională că regimul lor va aduce pacea în țară, că nu vor fi răzbunări și că viața va reveni la normal.

Credibilitatea promisiunilor insurgenților este însă subminată de istoricul lor sângeros, de inflexibilitatea de care dau dovadă când vine vorba de impunerea legii islamice, dar și de atrocitățile mai recente, consemnate și relatate de jurnaliștii aflați acolo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close