Antena 3 CNN Externe Coloane uriașe de mașini încearcă să părăsească Kiev-ul, după ce Ucraina a fost atacată de Rusia

Coloane uriașe de mașini încearcă să părăsească Kiev-ul, după ce Ucraina a fost atacată de Rusia

Coloane de mașini încearcă să părăsească Kiev-ul, în această dimineață, după ce Rusia a pornit atacul asupra Ucrainei.

Coloane uriașe de mașini încearcă să părăsească Kiev-ul, după ce Ucraina a fost atacată de Rusia
de Laura Dinu    |    24 Feb 2022   •   07:54

Traficul la ieșirea din Kiev este aproape blocat. Un bulevard important din Kiev, cu patru benzi, este asaltat de mașini care încearcă să părăsească orașul. 

Rusia a început atacul Ucrainei cu avioane, tancuri și nave militare | Explozii în mai multe zone, inclusiv Kiev

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), la scurt timp după ce a anunțat o operațiune militară în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

„Circumstanțele ne cer să luăm măsuri decisive și imediate”, a spus Putin, potrivit unei transcriere a RIA-Novosti. „Republicile Populare Donbas s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea a 7-a din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Federația Federală. Adunarea și asistența reciprocă cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială”.

Remarcile lui Putin au venit pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la o iminentă invazie rusă la scară largă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs emoționant joi dimineața că conducerea rusă a aprobat acțiunea militară în Ucraina și a promis că țara se va apăra.

×
Subiecte în articol: Kiev Rusia Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close