Antena 3 CNN Externe Comandantul forţelor NATO din Europa: Alianţa nu pregăteşte nicio intervenţie în Siria sau Iran

Comandantul forţelor NATO din Europa: Alianţa nu pregăteşte nicio intervenţie în Siria sau Iran

Comandantul forţelor NATO din Europa: Alianţa nu pregăteşte nicio intervenţie în Siria sau Iran
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Ian 2012   •   23:30

NATO nu intenţionează să efectueze nicio intervenţie militară în Siria sau Iran, a anunţat comandantul forţelor NATO în Europa, amiralul american James Stavridis, în urma unor acuzaţii recente în acest sens din partea Rusiei, informează AFP, potrivit Mediafax.

"În ceea ce priveşte Siria, pot să vă spun că din punctul de vedere al NATO nu există nicio planificare. Nu facem niciun studiu detaliat, doar supraveghem situaţia", a declarat Stavridis.

"Din câte ştiu, înainte ca NATO să ia în calcul vreo intervenţie, este necesară mai întâi o acţiune a ONU şi Ligii Arabe. Nu văd nimic care să meargă în acest sens, deci, pentru moment, rolul NATO este doar de a monitoriza ceea ce se întâmplă la frontierele sale", a adăugat comandantul forţelor Alianţei Nord-Atlantice în Europa.

Referitor la Iran, Stavridis a declarat că NATO nu este absolut deloc concentrată asupra unei potenţiale operaţiuni militare în această ţară.

Secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patruşev spunea, la începutul acestei luni, că deţine informaţii potrivit cărora membrii NATO au intenţia să "transforme actuala lor ingerinţă în afacerile siriene într-o intervenţie militară directă".




×
Subiecte în articol: NATO Europa interventie Siria Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close