Antena 3 CNN Externe Comoara uriaşă, îngropată de COMUNIŞTII chinezi. "Are o valoare inestimabilă. O vom readuce la suprafaţă"

Comoara uriaşă, îngropată de COMUNIŞTII chinezi. "Are o valoare inestimabilă. O vom readuce la suprafaţă"

Comoara uriaşă, îngropată de COMUNIŞTII chinezi. "Are o valoare inestimabilă. O vom readuce la suprafaţă"
de O.P.    |    09 Oct 2013   •   09:02

În China oamenii sunt fermecaţi de frumuseţea lacului Qiandao, considerat de mulţi o minune naturală. Însă ce intrigă cu adevărat este "comoara" care se află în adâncurile apelor lacului.

Aici, din cauza unei mişcări neînţelese făcută de comunişti, se află inundat "Oraşul Leilor", un oraş antic ce datează din timpul dinastiei Han şi care a ajuns să fie distrus de decizia comuniştilor veniţi la putere în China.



Aceştia au trimis în zonă arheologi, iar mai apoi au considerat că trebuie pus un baraj acolo, întreaga vale fiind inundată, astfel ruinele oraşului antic au ajuns să fie acoperite de ape.

Oraşul, de o frumusete rară, zace la 30 de metri sub apă, el fiind "redescoperit" de o echipă de scafandri care executau lucrări pentru baraj.



După ce a ieşit în presă ştirea, autorităţile chineze au anunţat că vor transforma zona într-una turistică: "Oraşul din adâncuri, descoperit acum de scafandri are o valoare inestimabilă. Este o adevărată comoară pentru zona noastră. Îl vom aduce la suprafaţă", au declarat autorităţile locale.

Oraşul Leilor a fost denumit de cercetători "Atlantida" Chinei.




×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close