Antena 3 CNN Externe Comunicat oficial NATO, după acuzaţiile Rusiei: România este un partener de încredere. Vom apăra toţi aliaţii de orice ameninţare

Comunicat oficial NATO, după acuzaţiile Rusiei: România este un partener de încredere. Vom apăra toţi aliaţii de orice ameninţare

Comunicat oficial NATO, după acuzaţiile Rusiei: România este un partener de încredere. Vom apăra toţi aliaţii de orice ameninţare
08 Apr 2015   •   20:44

NATO respinge acuzaţiile Rusiei privind suplimentarea capacităţilor militare, dând asigurări că România este partener de încredere care va fi apărat de NATO.

Potrivit unui comunicat oficial,  "România este un partener de încredere în cadrul NATO, iar NATO îşi apără toţi aliaţii de orice ameninţare".

"Oficiali ruşi continuă să facă afirmaţii provocatoare, care sunt lipsite de fundament, inadecvate şi care nu contribuie la stabilitatea şi predictibilitatea în Europa", a declarat Carmen Romero, un purtător de cuvânt al NATO.

"Prin acţiunile agresive în Ucraina, Moscova a încălcat legislaţia internaţională şi angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia. NATO este o alianţă defensivă şi continuă să acţioneze în conformitate totală cu angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia", a subliniat Carmen Romero.

"Ca reacţie la acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, NATO a suplimentat prezenţa militară în partea de est a Alianţei. Această prezenţă este prin rotaţie şi este sub nivelul oricărei definiţii rezonabile a forţelor combatante substanţiale. Toate măsurile de suplimentare a forţelor sunt pur defensive, proporţionale şi conforme cu angajamentele internaţionale ale Alianţei", precizează Romero.

Ministerul rus de Externe a criticat miercuri suplimentarea forţelor NATO în România, acuzând Bucureştiul că sacrifică stabilitatea regională.

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close