Antena 3 CNN Externe Confruntările dintre armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut 423 de morți, din aprilie

Confruntările dintre armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut 423 de morți, din aprilie

Confruntările dintre armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut 423 de morți, din aprilie
de S.T.    |    24 Iun 2014   •   20:37

Confruntările dintre armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut 423 de morți, civili și militari, în perioada 15 aprilie-20 iunie, a indicat marți secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic.

El a semnalat, totodată, într-o intervenție avută în Consiliul de Securitate, după cum relatează AFP, că numărul persoanelor strămutate în Ucraina "s-a dublat în ultimele două săptămâni".

La data de 23 iunie, a precizat Simonovic, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați a înregistrat în total peste 46.100 de persoane strămutate, dintre care 11.500 venind din Crimeea și peste 34.600 din estul Ucrainei, dar cifrele reale, a spus el, "sunt probabil mai ridicate".

Ivan Simonovic, autorul unui raport pe subiectul situației drepturilor omului în Ucraina, publicat la 18 iunie, a mai declarat în fața Consiliului de Securitate că guvernul ucrainean trebuie "să se abțină de la utilizarea forței într-o manieră excesivă" în operațiunile sale împotriva opozanților proruși care controlează o parte din estul țării.

"Noi nu am primit informații care să arate că populația a fost deliberat luată drept țintă, dar anchetăm cazurile de acuzații potrivit cărora forțele de securitate ar fi putut lua măsuri pentru evitarea de pierderi de vieți omenești", a explicat Ivan Simonovic.

×
Subiecte în articol: Ucraina armata ucraineană
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close