Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă. Ban Ki-moon: "Noul test nuclear al Phenianului este o acţiune regretabilă"

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă. Ban Ki-moon: "Noul test nuclear al Phenianului este o acţiune regretabilă"

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă. Ban Ki-moon: "Noul test nuclear al Phenianului este o acţiune regretabilă"
Sursa foto: Foto: AP
12 Feb 2013   •   11:46
Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a catalogat cel de-al treilea test nuclear al Coreea de Nord ca fiind "o acţiune regretabilă".
Consiliul de Securitate din cadrul Naţiunilor Unite se va întruni de urgenţă pentru a discuta eventuale noi sancţiuni impuse Phenianului.


"Secretarul General condamnă testul nuclear subteran efectuat astăzi de Coreea de Nord", a declarat purtătorul de cuvânt, Martin Nesirky, citat de Reuters.

"Este un semn clar şi o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate. Este regretabil că Phenianul a ignorat apelul comunităţii internaţionale de a se abţine de la măsuri provocatoare. Secretarul General este profund îngrijorat de impactul negativ al acestui act destabilizator în regiune, care pune în pericol eforturile globale de non-proliferare nucleară", a adăgat Nesirky.

Reprezentantul Coreei de Sud la ONU a spus că toate cele 15 state, membre ale Consiliului de Securitate, se vor întruni de urgenţă la New York, pentru a discuta situaţia.
Cu ocazia acestei întâlniri, se aşteaptă ca noi sancţiuni dure să fie aplicate împotriva statului comunist.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close