Antena 3 CNN Externe Consiliul Europei avertizează: Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de români

Consiliul Europei avertizează: Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de români

Consiliul Europei avertizează: Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de români
30 Mar 2013   •   16:16

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks, a declarat că atitudinea Guvernului britanic de stigmatizare a imigranţilor români şi bulgari este "inacceptabilă". Acesta a precizat că Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de străini, relatează The Guardian.

Oficialul european avertizează că intenţia Guvernului britanic de limitare a accesului imigranţilor din state UE la indemnizaţii şi facilităţi sociale va contribui la excluziunea imigranţilor, generând probleme pe termen lung.

"Dezbaterea din Marea Britanie a căpătat o turnură îngrijorătoare dat fiind că imigranţii care au calificări inferioare sunt consideraţi străini periculoşi care vin să fure locuri de muncă, să ia salarii mai mici şi să distrugă sistemul medical. Bulgarii şi românii sunt stigmatizaţi din cauza originii lor. Acest lucru este inacceptabil pentru că un stat nu poate trata cetăţenii bulgari şi români în mod diferit comparativ cu alţi cetăţeni europeni. Trebuie să fie trataţi ca toţi ceilalţi, nu pe baza presupunerilor şi generalizărilor privind originea etnică", a declarat Muiznieks.

















 

 

 

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close