Antena 3 CNN Externe Un copil de doi ani din SUA și-a împușcat ambii părinți cu o armă pe care a găsit-o în dormitor

Un copil de doi ani din SUA și-a împușcat ambii părinți cu o armă pe care a găsit-o în dormitor

Copilul de doi ani a găsit arma încărcată pe noptiera din camera părinților săi. Tatăl copilului a fost rănit la cap, iar mama sa a fost împușcată în picior. Cei trei au ajuns la spital.

Un copil de doi ani din SUA și-a împușcat ambii părinți cu o armă pe care a găsit-o în dormitor
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2021   •   20:14

Incidentul s-a petrecut, miercuri dimineața, într-o locuință din West Bath, statul Maine. Potrivit poliţiştilor, copilul, în vârstă de doi ani, a intrat în camera părinților unde a găsit pe noptieră un pistol încărcat. Într-o fracțiune de secundă cel mic şi-a împușcat părinţii, informează Independent.

Tatăl copilului, în vârstă de 25 de ani a fost rănit la cap, iar mama sa, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în picior. După ce a apăsat pe trăgaci, micuțul a fost lovit în faţă, din cauza reculului. Cei trei au ajuns la spital şi sunt în stare stabilă.

Potrivit presei locale, celălalt bebeluș de trei săptămâni al cuplului era de asemenea prezent în cameră la momentul incidentului, dar nu a fost rănit.

Arma a fost identificată de poliție ca fiind un pistol semi-automat de 9 mm

Poliţişti încearcă să afle cum a reuşit copilul să ridice arma şi să tragă cu ea.

„Această situație ne îngrijorează şi ar fi putut avea un final și mai tragic. Suntem recunoscători că rănile nu au fost mai grave”, a declarat şeriful din județul Sagadahoc, Joel Merry care a subliniat că, deși astfel de incidente sunt rare, „acestea ar trebui luate ca un avertisment pentru public pentru a se asigura că armele de foc sunt păstrate într-o locație încuiată și sigură fără a fi la îndemâna copiilor”. 

„În cei 12 ani în care am fost șerif, nu am avut niciodată o astfel de situație. Dacă aveți copii, ar trebui să asigurați orice armă de foc într-un dulap încuiat sau să aveți un dispozitiv de blocare", a mai recomandat acesta.

×
Subiecte în articol: arma copil impuscat parinti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close