Antena 3 CNN Externe Corespondenţă specială din Ucraina, după vizita lui Joe Biden de la Kiev

Corespondenţă specială din Ucraina, după vizita lui Joe Biden de la Kiev

Discursul lui Joe Biden de astăzi vine după ce ieri preşedintele american a mers într-o vizită supriză la Kiev. Conform surselor CNN, preşedintele Joe Biden a luat decizia de a merge în Ukraina abia vineri seara.

de Cristi Popovici    |    21 Feb 2023   •   08:35

Riscul asumat a fost unul uriaş, spun oficiali de la Casa Alba. Kremlinul a fost anunţat că vizita urmează să aibă loc, doar cu cateva ore înainte.

Cei doi lideri, Joe Biden şi Volodimir Zelenski, s-au plimbat prin piaţa Sfântul Mihail din Kiev, un loc emblematic datorită zidului cu fotografiile militarilor ucraineni ucişi în războiul cu Rusia.

Ambii lideri au depus câte o coroană de flori, apoi s-au retras la Palatul Prezidenţial unde au purtat discuţii. Plimbarea din piaţă a avut loc în timp ce sirenele raidului aerian s-au auzit în jurul Kievului, asta pentru că ruşii ar fi ridicat mai multe avioane de luptă când au aflat de prezenţa lui Joe Biden în Ucraina chiar de la Casa Albă.

Informarea a fost făcută preventiv pentru ca ruşii să ştie că Biden este în Ucraina şi dacă ar fi lansat un atac nu ar fi avut scuze că nu ştiau de prezenţa liderului american.

Citeşte şi: Zi crucială pentru soarta omenirii | Discursurile lui Joe Biden şi Vladimir Putin se văd la Antena 3 CNN

Vizita vine într-un moment în care experţii internaţionali spun că Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă de primăvară, iar Ucraina speră să îşi recupereze din teritorii.

Sunt aşteptate săptămâni sângeroase pe frontul din est.

Biden a anunţat o nouă asistentă de 500 de milioane de dolari către Ucraina, spunând că pachetul va include mai multe echipamente militare cum ar fi muniţie de artilerie, mai multe arme anti-tanc Javelin şi obuze.

Totodată, Biden a mai spus că noi sancţiuni vor fi impuse Moscovei în cursul acestei săptămâni.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close