Antena 3 CNN Externe Coronavirus: 500 de morţi şi 24.000 de infectaţi. "Nu am văzut atâţia pacienţi în 20 de ani de când lucrez. E ca aglomeraţia de Festivalul Primăverii în spital"

Coronavirus: 500 de morţi şi 24.000 de infectaţi. "Nu am văzut atâţia pacienţi în 20 de ani de când lucrez. E ca aglomeraţia de Festivalul Primăverii în spital"

Este stare de alertă la nivel mondial, după ce noul virus apărut în China se extinde exponenţial: aproape 500 de oameni au murit şi peste 24.000 sunt infectaţi, potrivit celor mai noi date. 

Coronavirus: 500 de morţi şi 24.000 de infectaţi. "Nu am văzut atâţia pacienţi în 20 de ani de când lucrez. E ca aglomeraţia de Festivalul Primăverii în spital"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    05 Feb 2020   •   09:20

Autorităţile chineze iau măsuri drastice: milioane de oameni sunt obligaţi să rămână seara în case, pentru ca oraşele să fie dezinfectate din aer cu ajutorul dronelor. 

În Europa, un prim caz a fost confirmat şi în Belgia. Este vorba despre o persoană care a călătorit în acelaşi avion cu cei trei români evacuaţi din Wuhan. 

În numai 24 de ore, aproape 4.000 de persoane s-au infectat, în China, cu noul coronavirus, potrivit datelor oficiale. Mulţi experţi occidentali se tem, însă, că numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare deoarece autorităţile raportează doar cazurile acute, care au nevoie de internare în spital. 

"Nu am mai văzut atâţia pacienţi în cei 20 de ani de când lucrez. E ca aglomeraţia de Festivalul Primăverii în spitalul nostru", a spus o asistentă din Wuhan.

Virusul se propagă şi la Hong Kong, unde s-a raportat marţi primul deces, ca şi la Macao, unde s-a ordonat închiderea celebrelor cazinouri din oraş. Acestea erau, oricum, aproape goale, din cauza riscului de contaminare. 

În Japonia au fost depistate 10 persoane infectate cu virusul, la bordul unei nave de croazieră cu 3700 de pasageri, aflate în carantină în portul Yokohama. Nava a fost oprită în port după ce s-a aflat că un bărbat infectat călătorise la bordul ei, luna trecută. Cei contaminaţi au fost transferaţi într-un centru medical, iar ceilalţi pasageri vor rămâne la bordul navei încă 14 zile. 

Carantina se menţine şi pentru cetăţenii din diferite ţări, repatriaţi în ultimele zile din Wuhan, oraşul de unde a pornit epidemia. Australia i-a transferat pe toţi cei evacuaţi pe o insulă din Oceanul Indian. Trei români evacuaţi din Wuhan sunt şi ei în carantină, în Franţa. În avionul care i-a readus în Europa s-a aflat şi un cetăţean belgian, prima persoană infectată din această ţară.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus China virus gripal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close