Antena 3 CNN Externe Criminalişti: Zborul MH17, doborât de o rachetă RUSEASCĂ

Criminalişti: Zborul MH17, doborât de o rachetă RUSEASCĂ

Criminalişti: Zborul MH17, doborât de o rachetă RUSEASCĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
05 Mar 2015   •   13:11
Grupul internaţional de criminalişti care a investigat prăbuşirea avionului malaezian Boeing 777, cu 298 de pasageri la bord, în regiunea Donetsk, a ajuns la o concluzie - avionul a fost doborât de o rachetă lansată de un sistem rusesc BUK, dirijat cel mai probabil de un echipaj rus, anunţă presa ucraineană, conform Agerpres
 
Conform sursei citate, racheta a fost adusă din Rusia în Ucraina cu puţin timp înainte de producerea tragediei, idee confirmată prin poze şi înregistrări video, dar şi din declaraţii ale martorilor.
 
Anchetatorii au prelucrat peste un milion de documente, fotografii şi înregistrări video, proceduri ce au impus lărgirea semnificativă a grupului de analişti. 
 
Experţii trebuie să stabilească acum un cerc de suspecţi, să adune dovezi împotriva lor şi să ofere instanţei probe suficiente pentru pronunţarea unui verdict. 
 
Parchetul olandez, care coordonează ancheta, a menţionat că "există dovezi clare" ale faptului că serviciile secrete ruse "încearcă în mod constant să pătrundă în sisteme informatice ale poliţiei şi procuraturii din Olanda".
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close