Antena 3 CNN Externe Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, mărturii din Irpin, oraşul în care lunetiştii ruşi împuşcau civili ca să se distreze

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, mărturii din Irpin, oraşul în care lunetiştii ruşi împuşcau civili ca să se distreze

Soldaţii lui Putin au lăsat în urmă un adevărat dezastru, care iese la iveală abia acum, pe măsură ce armata ucraineană eliberează teritoriile ocupate. E un adevărat masacru: sute de civili ucişi, oraşe întregi rase de pe faţa pământului. Trimişii speciali Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, au ajuns în Irpin, unul dintre orașele atacate masiv de trupele rusești.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, mărturii din Irpin, oraşul în care lunetiştii ruşi împuşcau civili ca să se distreze
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    08 Apr 2022   •   14:10

Un adevărat dezastru umanitar au lăsat în urma soldatii lui Vladimir Putin în oraşele din care s-au retras.

La aproape o săptămâna după ce rușii au plecat din Hostomel, armata ucraineană încă mai caută morții printre dărâmături. 

În Irpin, localnicii şi-au îngropat morții în parcuri. Prinși pe stradă de invazia rușilor, zeci de oameni n-au avut nicio șansă. Au fost executați pe loc.

Cel puţin 300 de oameni din Irpin au fost uciși de ruşi în regiunea Irpin

Colegii noştri, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu au văzut cu ochii lor dezastrul din Irpin.

"Mai bine de 35 de zile a durat ocupaţia ruşilor în partea de vest a capitalei Kiev, în mai multe oraşe şi comune, iar distrugerile sunt incredibile. Noi suntem în Irpin în acest moment, în locul unde a căzut un proiectil, o bombă. Blocul acesta este distrus în totalitate în partea aceasta. Vedeţi gaura aceea uriaşă prin care a intrat un proiectil de artilerie grea, poate chiar de tanc.  Blocul acesta bombardat făcut bucăţi, incendiat. A luat foc tot blocul, structura de rezistenţă a fost grav afectată, nu se va mai putea locui niciodată în aceată clădire. Au ars toate maşinile pe care le vedeţi şi în spate, aceleaşi distrugeri. 35 de zile de coşmar pentru locuitorii acestui orăşel. Oamenii au stat ascunşi. Cei care nu au apucat să plece au stat ascunşi în subsolurile blocurilor, mai bine de o lună.  

Au fost şi oameni care au ieşit în toată această perioadă şi au fost luat la ţintă de ruşi, fără niciun motiv, omorâţi pur şi simplu, pentru că se aflau pe stradă, din distracţie a ruşilor.

Cristi Popovici: "Am văzut imagini cutremurătoare! Mame cu copii îngropaţi în parcul din faţa casei"

Am văzut şi imagini cutremurătoare într-un părculeţ, dincolo de acest cartie, cinci-şase morminte ale celor care au murit. Şi pentru că nu aveau să fie îngropaţi, cei care au rămas i-au luat şi i-au pus acolo. Mame cu copii îngropaţi în parcul din faţa casei. Sunt imagini dureroase, sunt mărturiile a ceea ce au lăsat ruşii în urma lor, în Irpin, Hostomel, Brovarî, Borodianka, Bucha, etc.

Foarte multe sate, foarte multe comune şi orăşele. Irpin este un orăşel de câteva zeci de mii de oameni, care a fost cotropit în prima zi a războiului, de pe 24 februarie. Până acum o săptămână, aici s-au dus lupte grele, însă în primele zile ale războiului nu au fost lupte între cele două armate, ci pur şi simplu un măcel pe care l-au făcut ruşii, iar poveştile încep să iasă acum la suprafaţă.

Mulţi localnici au fost omorâţi pe stradă de trăgători de elită ai armatei ruse, care pur şi simplu se antrenau cu ei de la distanţă. Sus undeva pe blocuri, îi luau la ţintă şi îi împuşcau, doar ca să se antreneze, cu ţinte vii. Sunt crime împotriva umanităţii care au avut loc la 25-30 de kilometri de capitala Kiev

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close