Antena 3 CNN Externe Criza din Grecia, prezisă în Biblie. Ce spun teologii despre profeţiile Scripturii în legătură cu Uniunea Europeană

Criza din Grecia, prezisă în Biblie. Ce spun teologii despre profeţiile Scripturii în legătură cu Uniunea Europeană

Criza din Grecia, prezisă în Biblie. Ce spun teologii despre profeţiile Scripturii în legătură cu Uniunea Europeană
02 Iul 2015   •   14:55

Criza din Grecia a fost prezisă în Biblie. O spun teologii care dovedesc cu texte din Scriptură că Uniunea Europeană a fost profetizată în Cartea Sfântă. Mai mult, imposibilitatea unirii tuturor statelor europene ar fi fost prezisă cu mai bine de 2500 de ani în urmă. Manuscrisele care cuprind şi profeţiile lui Daniel vorbesc despre un vis cu însemnătate istorică pe care profetul biblic Daniel l-a explicat. Este vorba despre o statuie reprezentând un împărat care are capul de aur, pieptul şi braţele din argint, pântecele şi coapsele de aramă, picioarele de fier, iar tălpile din fier şi lut.

Teologii spun că părţile acestei statuete reprezintă perioade istorice şi imperii care s-au succedat de la acea dată până astăzi. Această explicaţie este găsită inclusiv în pasajele scripturistice. Astfel, conform teologilor capul de aur reprezintă perioada de domnie a imperiului Babilonian (605 - 539 î.Hr) cunoscut pentru bogăţia sa, pieptul şi braţele de argint simbolizează imperiul Medo-Persan (539 - 331 î. Hr.), iar pântecele şi coapsele de aramă vizează Grecia antică (331 - 168 î. Hr.). Aceasta a fost urmată de un imperiu de fier după cum erau şi picioarele din vis, imperiul Roman (168 î. Hr. 476 d. Hr.).

"Viziunea din Daniel 2 este o profeţie apocaliptică cu un elemente instorice foarte clare care au loc începând din timpul profetului până la finalul istoriei. Explicaţia, găsită chiar în limbaj, timp şi loc marchează foarte clar o succesiune a evenimentelor care îl conduc pe cititor din timpul în care a trăit profetul Daniel până în zilele sfârşitului lumii. În Daniel 2, caracteristicile istorice sunt vizibile." scrie teologul John Paulien.

Ultima parte a corpului, tălpile, sunt făcute dintr-o combinaţie de fier şi lut. Teologii spun că această ultimă împărăţie se referă la Uniunea Europeană. Asemenea lutului şi a fierului care încearcă să se unească şi nu reuşesc, tot astfel statele europene (multe teritorii aparţinând vechiului imperiu roman) încearcă astăzi să se unească, însă nu reuşesc. Mai mult, teologii sugerează că prezenta criză din Grecia este o dovadă a faptului că statele europene nu se vor putea uni după cum spune prezicerea biblică.

"Şi degetele picioarelor, unele de fier şi altele de lut, înseamnă că regatul va fi parte tare, parte şubred. Şi după cum ai văzut fierul amestecat cu lutul, aşa se vor amesteca prin înrudiri, dar nu vor avea legătură temeinică între ele, după cum fierul nu se poate amesteca la un loc cu lutul." (Daniel 2, versetele 42-43)

"Toate teritoriile (fostului imperiu roman n.r.) nu se vor putea reuni. Dar Uniunea Europeană este doar parte din acest teritoriu. Unele dintre metodele de unificare a Europei au eşuat deja. În urma unei analize a istoriei regiunii şi a profeţiei, se pare că Dumnezeu a acţionat de fiecare dată pentru a distruge orice uniune semnificativă." scrie Laverna Patterson.

Grecia a intrat în incapacitate de plată a datoriei către FMI. Astfel riscă să iasă din Uniunea Europeană. În ultimele zile HAOSUL a pus stăpânire pe Grecia. Oamenii au leşinat la cozi pentru a-şi putea scoate banii din bănci.

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close