Antena 3 CNN Externe Criza din Ucraina, provocată de politica neprofesionistă a Uniunii Europene şi SUA. Vezi cine spune asta

Criza din Ucraina, provocată de politica neprofesionistă a Uniunii Europene şi SUA. Vezi cine spune asta

Criza din Ucraina, provocată de politica neprofesionistă a Uniunii Europene şi SUA. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: AP
de S.T.    |    09 Mai 2014   •   12:10

Criza din Ucraina este rezultatul "politicii incompetente şi neprofesioniste" a Uniunii Europene şi SUA privind atragerea Kievului pe orbita lor, a declarat vineri reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE, Vladimir Cijov, citat de agenţia de presă Interfax.

"Actualul regim de la Kiev provine din această criză, care a apărut iniţial ca urmare a liniei politice incompetente şi neprofesioniste a UE şi a SUA", a insistat Cijov, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, faptul că Bruxellesul nu uita să amintească periodic faptul că Parteneriatul Estic nu este îndreptat împotriva Rusiei a început să provoace demult îndoieli Moscovei.

"Astăzi putem spune cu toată certitudinea că Parteneriatul Estic este un proiect geopolitic destul de artificial destinat să atragă anumite ţări pe orbita UE, dar fără să le dea cea mai mică speranţă în ceea ce priveşte perspectiva aderării", a afirmat şeful misiunii permanente a Rusiei pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Bruxelles
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close