Antena 3 CNN Externe Criza financiară a sărăcit prostituţia spaniolă cu zeci de milioane de euro

Criza financiară a sărăcit prostituţia spaniolă cu zeci de milioane de euro

Criza financiară a sărăcit prostituţia spaniolă cu zeci de milioane de euro
13 Oct 2008   •   19:58

Criza financiară nu ţine cont de ţară, instituţie sau profesie, chiar şi e vorba de cea mai veche meserie din lume: prostituţia. În Spania, prostituatele se plâng că nu mai au clienţi. Barurile de striptease sunt şi aproape goale. Se pare că plăcerea cea mai mare acum e aceea de a-ţi salva banii.
Industria prostituţiei, până mai ieri una dintre cele mai bănoase afaceri, pierde zeci de milioane de euro, zilnic, în urma crizei financiare, spun statisticile Asociaţiei Naţionale a patronilor de cluburi de noapte. O confirmă prostituatele. Cei care susţin această industrie, respectiv clienţii, sunt din ce în ce mai puţini.
"Când un bordel câştigă de pe urma închirierii de camere şi băutur şi se constată o scădere a vânzărilor de 30-40 la sută atunci, automat, numărul clienţilor e mai mic cu 30-40 la sută", spune avocatul Jose Luis Roberto.
Potrivit statisticilor oficiale, industria cluburilor de noapte, adevărate bordeluri sub acoperire, aducea câştiguri de 50 de milioane de euro pe zi. Acum, suma s-a înjumătăţit. Unii patroni de cluburi exotice chiar şi-au închis afacerile iar cele 100 de mii de prostituate, din Spania, încearcă să supravieţuiască oferindu-şi serviciile la preţ redus.
Observator

×
Subiecte în articol: prostitutie Spania criza economica
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close