Antena 3 CNN Externe Criza financiară îmbogăţeşte mafia italiană: venituri de 130 de miliarde de euro în 2008

Criza financiară îmbogăţeşte mafia italiană: venituri de 130 de miliarde de euro în 2008

Criza financiară îmbogăţeşte mafia italiană: venituri de 130 de miliarde de euro în 2008
12 Noi 2008   •   09:34

Criza economică mondială nu pare să afecteze mafia italiană. Potrivit unui raport dat publicităţii de asociaţia italiană a întreprinzătorilor Confesercenti, cifra de afaceri a mafiei italiene a depăşit-o pe cea a întreprinderilor din Italia în 2008, informează AFP.
Mafia este "un mare holding a cărui cifră de afaceri atinge 130 de miliarde de euro" şi care reuneşte aproximativ 270.000 de întreprinzători, comercianţi şi afacerişti specializaţi în turism şi servicii, se arată în raportul asociaţiei italiene. "Spre deosebire de alte întreprinderi, mafia simte puţin criza economică şi financiară internaţională", scoate în evidenţă asociaţia.
În plus, preşedintele asociaţiei este de părere că situaţia finaciară mondială transformă mafia într-o organizaţie şi mai periculoasă. "Mafia se serveşte de slăbiciunea şi de incertitudinile legate de economie pentru a-şi consolida poziţia." a adăugat acesta.
Traficul de droguri, extorsiunea, cămătăria, traficul de arme şi prostituţia sunt principalele surse de venit ale mafiei italiene. Numai traficul de droguri aduce mafiei un venit de 59 de miliarde de euro, în timp ce traficul de arme valorează 5,8 miliarde de euro anual.
Principalul domeniu în care mafia italiană este implicată este cel imobiliar unde investeşte 37,5 la sută din beneficiile sale. Mafia italiană este împărţită în patru mari "holding-uri": mafia siciliană (Cosa Nostra), napoletană (Camorra), calabreză şi cea din Puglia (Sacra Corona Unita).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cosa Nostra criza economica
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close