Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea 6.3 în Chile. Nu s-au înregistrat pagube sau victime

Cutremur cu magnitudinea 6.3 în Chile. Nu s-au înregistrat pagube sau victime

Cutremur cu magnitudinea 6.3 în Chile. Nu s-au înregistrat pagube sau victime
Sursa foto: Foto: proof-zone.net
06 Mar 2011   •   15:07

Un cutremur cu magnitudinea de 6.3 a fost înregistrat în Chile. Seismul a avut epicentrul în regiunea Tarapaca şi s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri, potrivit institutului american de geofizică.

Până în acest moment nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, informează AFP.
   
Epicentrul seismului a fost localizat la 93 de kilometri est de oraşul Tacna, în Peru, şi la 110 kilometri est-nord-est de Arica, în Chile, potrivit institutului american.
   
Pentru a măsura intensitatea unui cutremur, USGS utilizează "magnitudinea de moment" (mw). Pe această scară, un seism cu magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.

Chile este o zonă cu activitate seismică importantă.

Ultimul cutremur care a zguduit Chile s-a produs la sfârşitul lui februarie, având o magnitudine de şase. Seismul a lovit centrul şi sudul statului Chile,  la un an de la puternicul cutremur care lăsat 220.000 de oameni fără adăpost.

Autorităţile au anunţat că nu s-au înregistrat victime şi nu există riscul formării de tsunami. Cutremurul a provocat câteva căderi de curent în Canete şi Chiguayanete, dar nu au fost provocate pagube semnificante.

În urmă cu un an, pe 27 februarie 2010, un cutremur de 8,8 grade a lovit Chile. 500 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 220.000 au rămas fără case în urma seismului şi a seriilor de tsunami provocate de acesta.

 




×
Subiecte în articol: cutremur Chile magnitudine
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close