Antena 3 CNN Externe Cutremurul de 9 grade din Japonia ar putea avea replici şi în următorii ani

Cutremurul de 9 grade din Japonia ar putea avea replici şi în următorii ani

Cutremurul de 9 grade din Japonia ar putea avea replici şi în următorii ani
11 Apr 2011   •   12:37

Activitatea seismică din Japonia ar mai putea dura cel puţin câteva luni, după cutremurul cu magnitudinea de 9, înregistrat pe 11 martie, apreciază specialiştii în domeniu.

"După părerea mea, având în vedere că avem de-a face cu un megacutremur (cel de 9 pe Richter - n.r.), mă aştept ca activitatea seismică să mai dureze câteva luni. Totuşi, e destul de greu de spus când nu vor mai fi astfel de replici. Unii specialişti spun că astfel de replici pot urma şi după ani de zile, dar cu o activitate mult diminuată", a declarat Mircea Radulian, de la Institutul de Fizică a Pământului, la Antena 3.

În opinia seismologului, Japonia se confruntă cu o intensificare a activităţii seismice foarte normală, după cutremurul mare de 9 grade.

După astfel de fenomene, spune Radulian, urmează aceste replici, ca urmare a faptului că acel seism a perturbat foarte mult zona în care s-a produs şi zone înconjurătoare.

Un cutremur de 6,6 pe scara Richter a avut loc, luni,  în Japonia, la ora locală 17.16 (11.16, ora României), potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

Seismul a fost înregistrat în nord-estul ţării, în apropierea centralei nucleare Fukushima.

×
Subiecte în articol: cutremur replica japonia ANI
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close