Antena 3 CNN Externe Cutremurul puternic din largul El Salvador a fost urmat de 68 de replici

Cutremurul puternic din largul El Salvador a fost urmat de 68 de replici

Cutremurul puternic din largul El Salvador a fost urmat de 68 de replici
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
27 Aug 2012   •   23:24
Puternicul cutremur care a avut loc în noaptea de duminică spre luni în largul El Salvador a fost urmat luni de 68 de replici, a anunţat Ministerul Mediului, informează AFP. Autorităţile nu au anunţat victime sau pagube.
   
"Dintre cele 68 de replici pe care le-am numărat, doar nouă - cu o intensitate între 3,5 şi 5,4 pe scara Richter - au fost resimţite de către populaţie", a declarat pentru presă Sandra Carrranza, însărcinată cu comunicarea în cadrul ministerului.
   
Potrivit Institutului american de geofizică USGS, un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs luni la ora 4.37 GMT (7.37, ora României), la aproximativ 111 kilometri sud de oraşul Puerto El Triunfo, pe coasta Pacificului.
   
La rândul său, Centrul american de alertă pentru tsunami în Pacific a avertizat, iniţial, în legătură cu posibilitatea producerii unui val "distrugător" pentru toată America Centrală şi Mexic, după care a anulat, la puţin timp după aceea, alerta emisă.
   
Seismografele din El Salvador au înregistrat iniţial o magnitudine de 5,7, după care a fost anunţată o magnitudine de 6,7, în timp ce experţii salvadorieni îndepărtau eventualitatea unui tsunami în urma acestui cutremur submarin
   
Luni dimineaţa, autorităţile salvadoriene nu au înregistrat nicio victimă şi nici pagube materiale în urma seismului.
   
America Centrală, cu o populaţie totală de 45 de milioane de persoane, este o zonă afectată de o puternică activitate seismică, din cauza prezenţei mai multor falii importante şi unui punct de întâlnire între plăcile tectonice Cocos şi Caraibe, într-o zonă cunoscută sub numele de zonă de subducţie a Pacificului.
   


×
Subiecte în articol: cutremur USGS
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close