Antena 3 Externe Danemarca este prima țară care a lansat ”pașaportul COVID”. Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile

Danemarca este prima țară care a lansat ”pașaportul COVID”. Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile

de Laura Dinu    |    07 Apr 2021   •   10:55
Danemarca este prima țară care a lansat ”pașaportul COVID”. Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile

Danemarca este prin țară care lansează ”pașaportul COVID”, menit să ajute la redeschiderea totală a economiei.

„Coronapas” este disponibil printr-o aplicație sigură sau pe hârtie pentru persoanele care au fost fie complet vaccinate, au fost testate pozitiv pentru COVID-19 cu două până la 12 săptămâni anterior sau au un rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

În acest moment, pașaportul permite cetățenilor să meargă liber la coafor, saloane de înfrumusețare sau școală de șoferi, iar autoritățile speră ca, până la sfârșitul lunii mai, să poată redeschide toată economia. 

Pașaportul va fi extins pentru terase, care urmează să se redeschidă pe 21 aprilie, restaurante, muzee, teatre și cinematografe, începând cu 6 mai. 

Guvernul estimează o deschidere totală pe data de 21 mai, data la care speră ca majoritatea populației de peste 50 de ani să fie vaccinată. 

„Aștept de trei luni să mă tund”, a declarat Rune Højsgaard, un informatician în vârstă de 42 de ani, în timp ce și-a inaugurat „coronapas”-ul la frizerie. 

Întreprinderile care permit accesul clienților fără „coronapas” valabil vor fi amendate cu o sumă de la 400 până la 6.000 EUR pentru abateri repetate, în timp ce clienții vor primi o amendă de 330 EUR, a avertizat Ministerul Justiției.

Unii comercianți cu amănuntul sunt însă nemulțumiți de măsura coercitivă, scrie euronews.com.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close