Antena 3 CNN Externe De unde vine următorul val de imigranţi. Anunţul făcut de comisarul european pentru extindere

De unde vine următorul val de imigranţi. Anunţul făcut de comisarul european pentru extindere

De unde vine următorul val de imigranţi. Anunţul făcut de comisarul european pentru extindere
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
26 Sep 2015   •   17:34

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a estimat sâmbătă că "viitorul val" de imigranți în Europa ar putea veni din Liban, un "stat fragil" unde situația este "dramatică".
 
"Evoluțiile din Liban mă îngrijorează. Situația este parțial dramatică", a declarat Hahn într-un interviu pentru cotidianul german conservator Die Welt, citat de AFP.

"De acolo ar putea veni viitorul val de refugiați", a spus el, în contextul în care 1,2 milioane de sirieni s-au refugiați în Liban, echivalentul a 25% din populație, în condiții precare.

Libanul "a fost întotdeauna cel mai fragil stat din regiune", a mai afirmat Hahn, insistând asupra "instabilității situației politice" libaneze. "Există de asemenea o rată mare a șomajului (de aproximativ 20% — n.r.) și o datorie publică exorbitantă. Este un amestec periculos", a avertizat el.

Pentru a limita fluxul de imigranți spre frontierele sale, Uniunea Europeană, care se confruntă cu cea mai gravă criză migratorie de după 1945, va ajuta financiar țări vecine cu Siria (Liban, Iordania și Turcia) pentru a le putea asigura condiții mai bune refugiaților.

Cele 28 de state membre ale UE au convenit miercuri să mobilizeze cel puțin un miliard de euro suplimentar pentru agențiile ONU care vin în ajutorul refugiaților în țările vecine cu Siria. Ele vor sprijin de asemenea Libanul, Iordania și Turcia, precum și alte țări, prin intermediul unui fond regional.

 

×
Subiecte în articol: Liban Europa criza imigranţilor
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close