Antena 3 CNN Externe Decizia fără precedent luată de Facebook, după sinuciderea fetei din Italia. "NIMENI nu va mai posta aşa ceva pe internet"

Decizia fără precedent luată de Facebook, după sinuciderea fetei din Italia. "NIMENI nu va mai posta aşa ceva pe internet"

Decizia fără precedent luată de Facebook, după sinuciderea fetei din Italia. "NIMENI nu va mai posta aşa ceva pe internet"
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   08:05

Sinuciderea Carolinei Picchio a tras încă un semnal de alarmă privind rolul crucial pe care Facebook îl joacă în viaţa şi dezvoltarea socială a tinerilor.

Astfel, orice mesaj postat de prieteni şi cunoscuţi NU trebuie să mai conţină idei jignitoare la adresa femeilor, spun oficialii Facebook, care vor să protejeze în acest fel reprezentantele sexului frumos de mesajele sexiste şi violente, scrie The Guardian.

Această măsură a fost luată după ce Carolina Picchio, o adolescentă din Italia, a ales să se sinucidă după ce a primit mai multe mesaje şi imagini care o insultau.

Mai mult, Facebook a avut de suferit şi din punct de vedere financiar de pe urma acestor scandaluri cu tentă sexistă. Mai multe companii care îşi făceau publicitate pe reţeaua de socializare au ales să îşi retragă reclamele în semn de protest faţă de mesajele sexiste la adresa femeilor, care circulau pe internet.

"În ultima perioadă a devenit evident că sistemele noastre de identificare şi îndepărtare a conţinutului jignitor nu au funcţionat atât de eficient pe cât ne-am fi dorit, în special în ceea ce priveşte sexismul. În unele cazuri, acest conţinut jignitor nu este şters atât de repede pe cât ne-am dori. În ultimele luni, am lucrat pentru îmbunătăţirea acestor sisteme”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close