Antena 3 Externe Decizie fără precedent a lui Donald Trump! A fost un șoc pentru Organizația Mondială a Sănătății

Decizie fără precedent a lui Donald Trump! A fost un șoc pentru Organizația Mondială a Sănătății

de Laura Dinu    |    08 Iul 2020   •   11:25
Decizie fără precedent a lui Donald Trump! A fost un șoc pentru Organizația Mondială a Sănătății
Sursa foto: Hepta

Donald Trump a retras Statele Unite din Organizația Mondială a sănătății. Administrația de la Casa Albă a anunțat deja Națiunile Unite în legătură cu acest demers. Președintele american a acuzat din nou OMS că este subordonată Chinei.

Statele Unite ale Americii sunt mebru fondator al OMS și cel mai mare contribuabil al organizației, adică aproximativ 450 milioane de dolari. 

”Încheiem relația cu Organizația Mondială a Sănătății și redirecționăm aceste fonduri (contribuția SUA la OMS, n.red.) către alte necesități urgente pentru sănătatea publică și care merită”, spune președintele Donald Trump.

Donald Trump: OMS este controlată de China

”China are controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, deși plătește doar 40 de milioane de dolari pe an”, susține Trump. 

”Am detaliat reformele pe care trebuia să le facă și angajamentele noastre directe cu ei, dar au refuzat să le aplice” concluzionează președintele american. 

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close