Antena 3 CNN Externe Declaraţia controversată a unui politician belgian: România se transformă într-o "platformă de agresiune"

Declaraţia controversată a unui politician belgian: România se transformă într-o "platformă de agresiune"

Declaraţia controversată a unui politician belgian: România se transformă  într-o "platformă de agresiune"
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2015   •   22:36

România se transformă, prin participarea la sistemul NATO antirachetă, într-o "platformă de agresiune" împotriva Rusiei. Declaraţia aparţine controversatului politician belgian Luc Michel, liderul mişcării radicale Partidul Comunitar Naţional European.

Politicianul belgian a mai spus că Polonia, ţările baltice şi Bulgaria urmează aceeaşi strategie a Alianţei Nord-Atlantice, informează Sputnik.

Luc Michel este liderul Partidului Comunitar Naţional European (PCNE), o mişcare politică pe care unii teoreticieni politici o consideră de extremă-dreapta.

Statele Unite şi NATO au explicat de mai multe ori că elementele antirachetă instalate în Europa nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, ci au rolul de a contracara ameninţări provenind din ţări care nu se conformează reglementărilor internaţionale, precum Iranul.

Generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, afirma recent că Rusia a exercitat "presiuni mari" asupra României şi Poloniei din cauza sistemului antirachetă NATO, avertizând că Moscova intenţionează să continue această atitudine cu toate ţările participante la scutul antibalistic.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că sistemul antirachetă NATO este pur defensiv şi nu are nimic de-a face cu Rusia.

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close