Antena 3 CNN Externe Declaraţia lui Vladimir Putin care poate declanşa DEZASTRUL. "NICIODATĂ nu se va întâmpla asta în Crimeea"

Declaraţia lui Vladimir Putin care poate declanşa DEZASTRUL. "NICIODATĂ nu se va întâmpla asta în Crimeea"

Declaraţia lui Vladimir Putin care poate declanşa DEZASTRUL. "NICIODATĂ nu se va întâmpla asta în Crimeea"
de O.P.    |    05 Iun 2014   •   07:08

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componenţa NATO, relatează postul public de televiziune Rossia 24.

"Vreau să fie clar şi sincer. Menţineam un dialog cu partenerii noştri - cu europenii şi americanii - folosind doar instrumente diplomatice şi paşnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susţinerea unei lovituri de stat anticonstituţionale în Ucraina. Nu aveam nicio garanţie că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO", a declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 şi postului de televiziune TF1.

"Să mă scuzaţi, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiţii, când un teritoriu cu o populaţie preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianţă militară internaţională, deşi locuitorii Crimeei voiau să fie în componenţa Rusiei", a adăugat el.

Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că "o politică bazată pe expansiune şi cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Crimeea
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close