Antena 3 CNN Externe Declaraţie îngrijorătoare: "Rusia este capabilă să ATACE Ucraina foarte repede"

Declaraţie îngrijorătoare: "Rusia este capabilă să ATACE Ucraina foarte repede"

Declaraţie îngrijorătoare: "Rusia este capabilă să ATACE Ucraina foarte repede"
Sursa foto: Foto: AGERPRES
16 Iun 2015   •   13:03

Federația Rusă și separatiștii proruși au posibilitatea să atace Ucraina în timp foarte scurt, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat agenției de presă poloneze PAP, citat de Unian şi preluat de AGERPRES.

''Acest lucru stârnește îngrijorare. Aș vrea să subliniez că acordul privind încetarea focului are o importanță deosebită pentru toate părțile (implicate) și orice încercare de a extinde teritoriul aflat sub controlul separatiștilor va fi inacceptabilă pentru comunitatea internațională'', a subliniat Stoltenberg.

În afară de aceasta, secretarul general al NATO a îndemnat din nou puterea de la Kremlin să-și retragă trupele și tehnica militară din estul Ucrainei.

''Îi cerem Rusiei să înceteze destabilizarea intenționată a Ucrainei de Est, să înceteze sprijinul acordat separatiștilor, să-și retragă trupele și tehnica militară din Ucraina și de-a lungul frontierei cu ea și să susțină soluționarea politică a conflictului'', a subliniat Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al NATO este de părere că îndeplinirea totală a acordurilor de la Minsk constituie 'singura cale spre pace'.

''Este foarte important, ca toate părțile implicate să respecte regimul de încetare a focului și să îndeplinească acordurile de la Minsk'', a spus Stoltenberg.



×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Jens Stoltenberg
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close