Antena 3 CNN Externe Delegația ucraineană a ajuns la granița cu Belarus pentru a participa la discuțiile de pace

Delegația ucraineană a ajuns la granița cu Belarus pentru a participa la discuțiile de pace

Delegația ucraineană a ajuns la granița cu Belarus pentru a participa la discuțiile de pace. Printre delegați se numără și ministrul apărării Reznikov.

Delegația ucraineană a ajuns la granița cu Belarus pentru a participa la discuțiile de pace
Sursa foto: Captura video
de Alexandra Ionescu    |    28 Feb 2022   •   10:42

 Delegația ucraineană a ajuns la locul negocierilor cu partea rusă în regiunea Gomel, a informat agenția de stat belarusă BelTA.

„Partea ucraineană a aterizat cu elicopterul nu departe de locul negocierilor”, a spus agenția într-un comunicat.

După cum s-a raportat anterior, a sosit pe teritoriul Belarusului din Polonia.

Delegația este condusă de ministrul Apărării Oleksii Reznikov și de deputatul David Arakhamia, liderul partidului lui Zelenski. Președintele Ucrainei nu face parte din delegație.

 Delegația rusă a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării, administrației prezidențiale și ai altor departamente. Acesta a fost condus de asistentul președintelui Rusiei, Vladimir Medinski.

Părțile se vor întâlni lângă granița cu Ucraina, pe malul râului Pripyat.

„Problema cheie a discuțiilor este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei”, a spus biroul președintelui ucrainean într-un comunicat.

„Locul discuțiilor dintre Rusia și Ucraina în Belarus a fost pregătit, este așteptată sosirea delegațiilor”, a declarat Ministerul de Externe al Belarus pe rețelele de socializare.

Anatoly Glaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al țării, a declarat: „Discuțiile vor începe imediat ce toate delegațiile vor ajunge la Punctul de Întâlnire!”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,  s-a arătat rezervat cu privire la discuţiile pe care urmează să le aibă cu reprezentanţii lui Vladimir Putin. Într-un mesaj adresat poporului, liderul ucrainean a spus că "nu crede că întâlnirea va duce la încheierea războiului", adaugând însă că "trebuie încercat". 

Rusia este interesată să ajungă la un acord care este în interesul ambelor părți la discuțiile cu Ucraina, a declarat luni negociatorul rus Vladimir Medinski, în timp ce oficialii se pregătesc să se întâlnească în apropierea graniței.

Medinski a spus că discuțiile ar trebui să înceapă la ora 09.00 GMT (n.r. ora 11.00, ora României)

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close