Antena 3 CNN Externe Descoperire șocantă pe o navă nord-coreeană care se apropia de țărmul egiptean. S-a decis distrugerea ei de urgență!

Descoperire șocantă pe o navă nord-coreeană care se apropia de țărmul egiptean. S-a decis distrugerea ei de urgență!

Descoperire șocantă pe o navă nord-coreeană care se apropia de țărmul egiptean. S-a decis distrugerea ei de urgență!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Oct 2017   •   11:17

O navă ruginită nord-coreeană a fost confiscată în apropiere de Canalul Suez, după ce la bordul ei a fost descoperită o cantitate uriașă de armament, în valoare de 17,3 milioane de lire sterline.

Potrivit Daily Mail, care citează surse oficiale, armamentul ar fi trebuit să ajungă la cumpărători egipteni.

Vasul, care a fost deghizat în culorile Cambodgiei, a fost trimis de regimul de la Phenian cu 30.000 de grenade.

În august anul trecut, Casa Albă a transmis regimului de la Cairo informația că o navă misterioasă se îndreaptă spre Canalul Suez, având la bord muniție de război.

Oficialii Naţiunile Unite au publicat ulterior un raport în care se menţiona că este cea mai importantă captură din istoria sancţiunilor împotriva Phenianului. 

Agenții vamali egipteni au luat atitudine de îndată ce nava a intrat în apele teritoriale. 

”Nava era într-o formă teribilă. S-a vrut a fi o călătorie unică, după care vaporul să fie dus la fier vechi”, a declarat un diplomat occidental.

Ulterior, Egiptul a dezminţit că încărcătură de arme nord-coreene, interceptată în apropierea coastelor egiptene, apoi distrusă, îi era destinată. 

"Într-adevăr, autorităţile egiptene au interceptat o navă sub pavilion cambodgian înainte de a trece prin intrarea de sud a Canalului Suez, după informaţii potrivit cărora transporta rachete antitanc încălcând sancţiunile Naţiunilor Unite impuse Coreii de Nord", a precizat ministrul de Externe de la Cairo Ahmed Abu Zeid.

Ahmed Abu Zeid a confirmat apoi că armele au fost confiscate şi distruse sub supervizarea experţilor mandataţi în cadrul sancţiunilor ONU împotriva Phenianului. 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Cairo Egipt phenian
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close