Antena 3 CNN Externe Descoperire uimitoare în Egipt: "E vechi de 4.500 de ani"

Descoperire uimitoare în Egipt: "E vechi de 4.500 de ani"

Descoperire uimitoare în Egipt: "E vechi de 4.500 de ani"
de O.P.    |    05 Ian 2015   •   12:50

 Arheologii cehi au descoperit în Egipt mormântul unei regine până acum necunoscută, "Khant Kaous III", soţia unui faraon din cea de-a V-a dinastie, care a domnit în urmă cu 4.500 de ani, a anunţat, duminică, Ministerul Antichităţilor din această ţară, citat de AFP.

"Pentru prima dată, am descoperit numele acestei regine, care era până acum necunoscută înainte de a găsi mormântul ei", a afirmat ministrul egiptean Mamdouh al-Damaty într-un comunicat.

Mormântul a fost descoperit la sud-vest de Cairo, în situl arheologic Abou Sir, care conţine mai multe piramide ale unor faraoni din a V-a dinastie, ce a domnit în Egiptul de Sus cu 2.500 de ani înainte de era noastră.



Această descoperire "ne va permite să ne lămurim în legătură cu anumite aspecte necunoscute din a V-a dinastie, care, alături de a IV-a dinastie, au fost martorii construcţiei primelor piramide", a precizat acelaşi ministru egiptean.

Mormântul datează de la mijlocul celei de-a V-a dinastii egiptene (2494 î.e.n. - 2345 î.e.n.).

Mormântul a fost descoperit în situl complexului funerar al lui Neferefre, faraon din a V-a dinastie, a precizat coordonatorul misiunii arheologice cehe, Miroslav Barta, precizând că "acest aspect duce la concluzia că regina era soţia lui Neferefre.

×
Subiecte în articol: arheologie descoperire arheologica Egipt
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close